3 juni Wereld Fiets Dag!

Op donderdag 3 juni is het Wereld Fiets Dag! Over de hele wereld vieren we hoe fijn het is om te fietsen. Niet in alle landen is fietsen zo vanzelfsprekend als hier. In veel landen is het verkeer vaak te druk of zijn de wegen te slecht om een mooie fietstocht te maken. Toch zou het goed voor de gezondheid, het klimaat en de bereikbaarheid zijn als meer mensen gaat fietsen. Daarom hebben de Verenigde Naties 3 juni uitgeroepen tot Wereld Fiets Dag.

Dat fietsen goed voor de gezondheid is weten we in Nederland allang. Geen land ter wereld waar zoveel wordt gefietst als in Nederland. Hieronder zijn een paar interessante fietsenweetjes te lezen, omdat het Wereld Fiets Dag is:

  • We hebben in Nederland meer fietsen dan inwoners. In totaal bijna 23 miljoen fietsen. Hiervan zijn er ongeveer 2,5 miljoen elektrisch.
  • We fietsen samen meer dan 15 miljard kilometer per jaar.
  • We fietsen gemiddeld 888 kilometer per persoon per jaar.
  • De gemiddelde SociBike gebruiker heeft liever een bakfiets dan een tweede auto.

Pak jij 3 juni ook de SociBike bakfiets naar je werk, het winkelcentrum of gewoon voor een heerlijke fietstocht?

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!