Tussen een bakfiets met motor en zonder motor zit veel verschil. De rijervaring is compleet anders met een elektrische bakfiets. Een bakfiets zonder motor fietst over het algemeen zwaarder en logger. Vooral als de bak volgeladen is met spullen en er een beetje wind staat. Bruggen en heuvels zijn met een gewone bakfiets soms ook een enorme uitdaging.  

Een bakfiets met motor, met name eentje met een middenmotor, is een verademing. Wij zeggen niet voor niks dat je met een SociBike bakfiets altijd het gevoel hebt dat je wind mee hebt. Het fietst licht en comfortabel. En het maakt niet uit welke windkracht er staat en hoe volgeladen de bak is.

Wat kost een bakfiets met motor?  

Aan een elektrische bakfiets, met een motor dus, zit wel een prijskaartje. Een bakfiets met motor is over het algemeen duurder dan een bakfiets zonder motor. Dit is een logisch en verklaarbaar verschil. Jij moet voor jezelf bepalen of de voordelen opwegen tegen de het hogere prijskaartje. Wij kunnen je in ieder geval verzekeren: als je eenmaal gewend bent aan een elektrische bakfiets, wil je nooit meer wat anders. En mensen die een bakfiets zonder motor kopen, willen later vaak alsnog eentje met een motor. 

Kan ik een bakfiets elektrisch maken? 

We horen regelmatig verhalen van mensen die hun bakfiets zonder motor toch om willen laten bouwen naar een elektrische bakfiets. Uit kostenoverweging hebben ze in eerste instantie gekozen om voor een goedkope bakfiets te gaan.

In de praktijk valt dat vaak tegen. Het fietsen is zwaar en belastend. Het plaatsen van een motor in een bestaande bakfiets is relatief duur. Er moet veel worden aangepast aan de bakfiets. Wij adviseren daarom om goede proefritten te maken op beide soorten. Alleen op die manier kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je dat je later alsnog de bakfiets om moet laten bouwen naar een elektrische bakfiets.  

Waarom is een bakfiets met middenmotor beter? 

Voor de bakfietsen van SociBike hebben wij gekozen voor een Bafang bakfiets middenmotor. Elektrische bakfietsen hebben een middenmotor bij de trapas of een motor in de wielnaaf. Hier is veel verschil tussen. Een middenmotor reageert veel sneller op je trapbewegingen, waardoor fietsen veel natuurlijker en soepeler aanvoelt. Je krijgt alleen trapondersteuning als dat de bedoeling is, niet als je even stopt met trappen omdat je bijvoorbeeld uitwijkt voor een paaltje. Een middenmotor is veiliger en comfortabeler. 

Elektrische bakfiets testen in fietsenwinkel 

Wij begrijpen als geen ander dat je eerst graag een proefrit wil maken voor je over gaat tot aankoop van de bakfiets met motor. Zo kun je zelf zien, voelen en ervaren hoe een elektrische bakfiets in het echt fietst. We hebben daarom een samenwerking met diverse fietsenwinkels door het hele land. Hier kun je de bakfietsen van SociBike ook makkelijk vergelijken met andere bakfietsen. Dus ook met bakfietsen met motor en zonder. Maar ook met bakfietsen met een motor in de wielnaaf en bakfietsen met een middenmotor, zoals de SociBike Compact of SociBike Family.

Proefrit met elektrische bakfiets maken 

Elektrische bakfietsen van SociBike zijn verkrijgbaar bij diverse fietsenwinkels in heel Nederland. Je bent hier van harte welkom om een bakfiets van SociBike te bekijken en een proefrit te maken. Neem je hond of kinderen mee en ervaar hoe het is om te fietsen met deze elektrisch ondersteunde bakfiets! Zit er bij jou geen fietsenwinkel in de buurt? Dit is geen enkel probleem. We komen graag naar je toe voor een proefrit op een van onze SociBike bakfietsen. Maak eenvoudig een afspraak via onze website.