Een bakfiets met trapondersteuning kom je steeds vaker tegen op straat. Niet vreemd, want met een volgeladen bak is trapondersteuning geen overbodige luxe. Net als bij een gewone e-bike kun je met een bakfiets met trapondersteuning veel gemakkelijker een grote afstand afleggen. En trapondersteuning is allang niet meer alleen hip onder ouderen. Scholieren die ver van de middelbare school af wonen, mensen die hun fiets voor woon-werkverkeer gebruiken; veel van hen fietsen tegenwoordig met trapondersteuning. Dus waarom zou je zwoegen op een bakfiets zonder ondersteuning?

Waarom is trapondersteuning beter? 

Veel bakfietsen worden tegenwoordig standaard met trapondersteuning geleverd. Het biedt comfort en maakt fietsen nog leuker. Niet zo gek dat de vraag zo toeneemt. Twee kinderen, de boodschappen en de hond in de bakfiets en onderweg tegenwind en een aantal bruggen? Met trapondersteuning is dat geen enkel probleem. 

Bakfiets met trapondersteuning

Toen wij bij SociBike bezig waren met de ontwikkeling van onze bakfietsen, was één ding zeker: deze bakfiets zou er alleen komen met trapondersteuning. We wilden een comfortabele bakfiets maken, waar men jarenlang plezier van heeft. De Bafang elektrische middenmotor reageert snel op trapbewegingen, waardoor het fietsen heel soepel en natuurlijk aanvoelt. Je krijgt alleen trapondersteuning als dat je bedoeling is, niet als je even stopt met trappen omdat je net voor dat paaltje uitwijkt. Een middenmotor is daarom comfortabeler én veiliger dan een motor in de wielnaaf. 

Waarom moet ik voor trapondersteuning kiezen? 

Iedereen die een ritje op hun SociBike maakt is enthousiast over de comfortabele trapondersteuning. Het voelt heel natuurlijk en zorgt ervoor dat er makkelijk grotere afstanden worden afgelegd. We krijgen wel eens te horen dat de eerste bakfiets die mensen kochten zonder trapondersteuning was. Vaak vanwege kostenoogpunt, maar ook omdat men eerst wil uitzoeken of een bakfiets überhaupt iets voor hen is. Maar in de praktijk komen ze er al snel achter dat het toch wel zwaar is, een bakfiets zonder ondersteuning. Vooral als de bak volgeladen is met kinderen en spullen en er een forse wind staat. De tweede bakfiets is er daarom vaak een bakfiets met trapondersteuning. En als ze dat eenmaal gewend zijn willen ze nooit meer anders. 

Op fietsvakantie met bakfiets 

Met een bakfiets met trapondersteuning is het ook erg leuk om op fietsvakantie te gaan. De tent en alle spullen in de bak, routekaart voorop en fietsen maar. Afhankelijk van de omstandigheden kun je met jouw SociBike ongeveer 100 km rijden. En in Nederland zijn dat flinke afstanden. En wat is Nederland mooi en veelzijdig. Ga bijvoorbeeld naar de Veluwe of naar Zeeland. Of wat dacht je van de Waddeneilanden of een rondje om het IJsselmeer. Nederland is een echt fietsland en is bijna overal voorzien van fietspaden. Veel mensen hebben dit al mogen ervaren en zijn erg enthousiast over hun fietsvakantie met een bakfiets met trapondersteuning. Ze legden met gemak de afstanden af en alle spullen gingen gemakkelijk mee. Ook hadden ze veel bekijks met hun SociBike. Kijk op onze social media voor de verhalen. 

Trapondersteuning bij lichamelijke beperking

Een bakfiets met trapondersteuning is ook erg geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben. Dankzij de ondersteuning is het fietsen erg licht en doordat de fiets drie wielen heeft, heeft hij een stabiele wegligging. Met een lichamelijke beperking is het vaak lastig om grote afstanden af te leggen en/of om spullen of kinderen te vervoeren met een normale e-mamafiets. De bakfietsen van SociBike worden als driewielige bakfiets met trapondersteuning erg positief ontvangen door mensen met een lichamelijke beperking. SociBike biedt de mogelijkheid om een proefrit te maken bij je thuis. Wij raden dan ook iedereen aan om dit te doen voor de aanschaf van jouw SociBike. Als je de fiets ervaren hebt, ben je meteen verkocht. 

Waarom een middenmotor beter is 

Wij zijn bij SociBike erg blij dat we er vanaf het begin af aan van overtuigd waren dat het een bakfiets met trapondersteuning werd. Hierdoor hebben wij ons meteen goed in alle mogelijkheden verdiept en de fiets kunnen optimaliseren met de beste middenmotor: de Bafang elektrische middenmotor. De trapondersteuning biedt zoveel comfort en zorgt daardoor voor veel fietsplezier.  

Op je SociBike ben je wendbaarder (je rijdt bijvoorbeeld veel eenvoudiger door een stad dan met een auto), je bent lekker buiten en in beweging. Het is goed voor het milieu en voor jezelf. Ben je aan het oriënteren welke bakfiets je zou willen? Ons advies is om hoe dan ook te gaan voor een bakfiets met trapondersteuning. Hier heb je veel meer plezier van dan een bakfiets zonder trapondersteuning. Het is een goede investering waar je jarenlang profijt van hebt. Wij geven graag meer informatie als je nog verdere vragen hebt. 

Bakfiets met of zonder trapondersteuning 

Waar moet je nu voor kiezen: een bakfiets met of zonder trapondersteuning? Wij adviseren altijd om een proefrit te maken op allebei de soorten bakfiets. Dit kan bij een van onze aangesloten fietsenwinkels. Het voordeel bij de fietsenwinkel is dat daar volop vergelijkingsmateriaal staat. Daar test je eenvoudig een bakfiets met trapondersteuning, of juist zonder. Maar ook een bakfiets met twee of juist drie wielen. Via het aanvraagformulier vraag je eenvoudig jouw proefrit aan

Vraag een gratis proefrit aan 

De bakfietsen met trapondersteuning van SociBike zijn verkrijgbaar bij diverse fietsenwinkels in heel Nederland. Je bent hier van harte welkom om de modellen te bekijken en een proefrit te maken. Neem je hond of kinderen mee en ervaar samen hoe het is om te fietsen met een elektrisch ondersteunde bakfiets! Zit er bij jou geen fietsenwinkel in de buurt? Dit is geen enkel probleem. We komen graag naar je toe voor een proefrit op hopelijk jouw toekomstige SociBike! Maak eenvoudig een afspraak via onze website.