SociBike kunstfiets Boxie nu verkrijgbaar

Het kunstproject van SociBike bakfiets uit Enkhuizen draait op volle toeren. Na de lancering van de beschilderde bakfietsen door Jeroen de Boer, Frank Willems en Maarten Vet, is het nu de beurt aan Boxie uit Hoorn.

SociBike kunstproject Boxie

Verzonken in zijn eigen droomwereld maakte Boxie als kind al de ene tekening na de andere. Daar is nooit iets aan veranderd. Nog steeds schudt hij het ene na het andere figuur uit zijn mouw. In de loop van de jaren is hij zich steeds meer gaan bezighouden met wat zijn beeldtaal kan betekenen. “Dat is iets wat me de laatste jaren heel erg bezighoudt: hoe kun je ervaringen delen en wat kun je daar mee doen? Dat is mijn drijfveer. Daarnaast moet het er bij mij gewoon uit. Het is het verwerken van de bewondering dat ik hier überhaupt ben.”

SociBike kunstproject Boxie
SociBike kunstproject Boxie
SociBike kunstproject Boxie

Het SociBike kunstproject past goed bij Boxie omdat hij de zuivere energie die vrijkomt als je een tekening maakt, graag aan kinderen laat ervaren. “Mijn wens is om samen met kinderen te tekenen en dat wat we gemaakt hebben cadeau geven aan iets of iemand. Dat is iets wat gewoon is voor jonge kinderen, dat doen ze al. Maar op het moment dat we ouder worden is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb ontdekt dat als volwassen mensen hiermee geconfronteerd worden, dat ze ook geraakt worden bij dat stukje dat vroeger zo vanzelfsprekend was. Samen iets maken en onvoorwaardelijk cadeau geven aan een ander.” Het frame van SociBike was voor Boxie een tekenvel die hij voorzien heeft van zijn visie. Hij hoopt dat iemand heel gelukkig wordt van zijn bakfiets. De unieke Boxie SociBike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van SociBike!

Over het SociBike kunstproject

SociBike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met TheOlifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de SociBike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt SociBike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende SociBikes worden beschilderd door Boxie en Johe van der One.

SociBike art festival

De SociBike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Ben jij geen eigenaar geworden van een beschilderde SociBike? Wees dan je eigen kunstenaar! Kies uit een van de 240 kleuren jouw favoriete kleur voor het frame. Lever een mooie foto, tekening of schets aan bij SociBike en ontvang een gratis paneelsticker. SociBike print jouw design op een sticker die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk.

Deze actie loopt tot en met juli 2022. Formaat sticker: 30×43 cm

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.