De 5 favoriete fietsroutes van SociBike

Het zal geen verrassing zijn dat we bij SociBike veel fietsen. Niet alleen in de buurt naar werk, familie en winkels, maar ook door andere gebieden door heel Nederland. We bekennen dan wel eerlijk dat de bakfiets mee gaat in de bus of op de aanhanger ;-). We kunnen dan ook wel 100 mooie fietsroutes met jullie delen, maar we hebben gekozen voor deze vijf. Ga je mee bakfietsen?

1. Het nieuwe fietsen over oude spoorbanen

De opkomst van de auto betekende in veel Europese landen het einde van de regionale spoorlijntjes. Inmiddels trekken de oude lijnen nieuw verkeer: fietsers. Spoorliefhebber Kees Volkers selecteerde de beste fietsspoorlijnen. Ga mee op een bijzondere reis!

Lees hier meer en laat je inspireren!

2. De afsluitdijk: col van de Lage Landen

Duizenden fietsers fietsen elke zomer over dé dijk. Voor sommigen is het een soort col voor De Lage Landen, voor anderen gewoon een verbinding van Noord-Holland naar Friesland. Het bestaande fietspad ligt naast de snelweg, maar Rijkswaterstaat werkt aan een fietspad aan de Waddenzeekant. Staat deze route ook op jouw bucketlist?

Lees hier meer over hoe bijzonder deze fietstocht is.

3. Fietstocht Rottemeren

Deze route is origineel 42 km maar kan ook ingekort kan worden en is daarom ook geschikt voor mindervalide personen of om met kinderen te fietsen. Doordat deze fietstocht langs allerlei recreatiegebieden voert, zoals bossen en meren, is het een ideaal uitje op een mooie dag. Bij deze tocht maak je gebruik van een pontje over de Rottemeren.

Klik hier voor de route.

4. Fietsen onder de rook van Amsterdam

Op 25 februari 1355 kreeg Monnickendam stadsrechten van graaf Willem V. Daarmee begon de bloei van de stad, vooral in de 16e eeuw toen kaasmakerijen, rokerijen en scheepswerven hun intrede deden. Toch zijn er geen gebouwen meer uit de begintijd van de stad, omdat twee grote stadsbranden veel vernietigd hebben. Maar er is nog genoeg uit latere perioden om van te genieten. We hopen dat je in Broek in Waterland hartelijker wordt ontvangen dan keizer Jozef II in 1781, die het dorp dat bekend stond om haar schoonheid wel eens met eigen ogen wilde zien. Maar toen hij een boerderij binnen wilde gaan werd hij tegengehouden, de boerin had het te druk, keizer of geen keizer. Een deel van de schoonheid van toen is nog steeds te bewonderen. Sommige pastelkleurige houten huizen hebben een voordeur die alleen werd gebruikt bij bruiloften en begrafenissen.

Check de route hier.

5. Bekendelleroute

Deze schitterende route, vanuit Aalten door de Gelderse Achterhoek, gaat door uniek en beschermd natuurgebied, met Landgoed ’t Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. Het laat je het coulissenlandschap met zijn weilanden en bosschages in al zijn schoonheid zien. Je doet het bekende en mooie boekendorp Bredevoort aan. Je kunt ook de Berenschot’s Watermolen in Het Woold bezoeken. Je fietst op goed begaanbare, vrijwel vlakke wegen en paden. De route is zo’n 30 km en daar doe je anderhalf uur over.

Bekijk de Bekendelleroute hier.

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!