De e bike mamafiets wordt steeds populairder. Steeds meer ouders gebruiken een elektrische mamafiets om kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen. Fietsen met een of twee kinderen is voor veel vaders en moeders een hele uitdaging. Daarvoor hebben wij gelukkig de perfecte oplossing: de elektrische bakfietsen van SociBike bieden veilige en comfortabele fietsritjes voor het hele gezin. Voor jou als ouder, en voor je kind(eren).

Hoe neem ik kinderen mee op de fiets? 

Als aankomend of kersverse ouder van een eerste kind ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van fietsen. Je opoefiets, dat oude barrel of juist die sportieve versie is niet zo geschikt om een kind mee te vervoeren. Kinderzitjes zijn te zwaar of te log voor het stuur en de fiets blijft niet staan op de standaard. Gewone fietsen zijn vaak niet geschikt om veel gewicht mee te vervoeren.  

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je kind wel veilig te vervoeren met een fiets. Denk aan een moederfiets, een e bike mamafiets of een elektrische bakfiets zoals de fietsen van SociBike. Een elektrisch ondersteunde bakfiets heeft veel voordelen ten opzichte van een mamafiets of een traditionele e bike moederfiets. 

Wat zijn de voordelen ten opzichte van een e bike moederfiets? 

Voordelen van een elektrisch ondersteunde bakfiets ten opzichte van een mamafiets of een e bike moederfiets zijn dat de bakfietsen van SociBike door hun drie wielen veel stabieler op de weg liggen. Geen gedoe meer met je evenwicht bewaren en je kunt er zonder problemen even bij weglopen zonder dat de fiets met kinderen en boodschappen omvalt. Een ander voordeel is de grote bak.  

Naast een aantal kinderen kunnen er boodschappen en andere spullen in. Heb je een trouwe viervoeter? Geen probleem want de hond past gemakkelijk in de bakfiets. Daarnaast heeft de stevige bagagedrager van onze bakfietsen ook de ruimte en kracht voor fietstassen en een extra kinderzitje. Bij een gewone e bike moederfiets kun je veel minder spullen meenemen en als je dat wel doet, til je jezelf een breuk. 

Is een elektrische bakfiets veilig? 

De bakfietsen van SociBike zijn doorontwikkeld op gemak en comfort. Aan alles is gedacht. Door de vele extra’s zijn onze fietsen bijna niet meer te vergelijken met een standaard e bike mamafiets. Kijk bijvoorbeeld naar het laadklepje aan de voorkant. Kinderen kunnen hierdoor zelf in de bak klimmen. Leuk en praktisch! Ook kun je dankzij de laadklep eenvoudig zwaardere spullen in de bak zetten. Om te voorkomen dat er kleine vingertjes tussen de spaken komen, hebben we speciale wielbeschermers ontwikkeld, die het wiel en de spaken afschermen. Samen met de driepunts veiligheidsgordels kan jouw kindje niks gebeuren in je SociBike.

Welke e bike moederfietsen zijn er? 

De e bike mamafiets is er in vele soorten en maten en van allerlei merken. De ene e bike moederfiets heeft een groter accu dan de andere en is geschikt voor langere afstanden. De ene instap is lager dan de ander en soms zit er een stuurslot op de e bike mamafiets. Om een goede keuze te maken zou je ze allemaal moeten uittesten. Bij SociBike weet je waar je aan toe bent. Alle elektrische bakfietsen van SociBike bieden dezelfde hoeveelheid comfort en veiligheid.

Lekker licht trappen dankzij de elektrische middenmotor 

Een vaak gehoorde klacht van een e bike mamafiets is dat de fiets enorm zwaar trapt. Dit is bij de bakfietsen van SociBike niet aan de orde. Dankzij de intelligente motor in de bakfiets heb je altijd het gevoel dat je met de wind mee fietst. Ook als je even afremt en weer doortrapt, voelt het heel natuurlijk. Door de elektrische ondersteuning fiets je zonder problemen hele afstanden en een hoge brug of heuvel is geen enkel probleem. 

Welke e bike kies jij?

Allerlei redenen dus om een elektrisch ondersteunde bakfiets van SociBike te overwegen in plaats van een standaard e-bike mamafiets. Onze tevreden gebruikers zullen dit zeker beamen. We vertellen je graag nog meer, maar het beste werkt toch om de bakfiets in het echt te zien, te voelen en te ervaren. Door een proefrit te maken en meer informatie te krijgen van een ervaren gebruiker, kun je een goede afweging maken. Ga je voor jouw eigen SociBike of een e bike moederfiets? Wij helpen je graag de knoop doorhakken! 

Maak gratis een proefrit 

Wanneer je overweegt om een elektrische mamafiets aan te schaffen wil je natuurlijk een goed overwogen keuze maken. Je gaat hierbij niet over een nacht ijs. Daarom kun je de bakfietsen van SociBike altijd even uitproberen met een proefrit.  

Zo kun je het comfort en gemak van deze ultieme e bike zelf ervaren en indien gewenst vergelijken met andere mamafietsen. Het maken van een proefrit kan gewoon bij jou thuis. Heb je daarna nog steeds vragen? Op onze website kun je wellicht het antwoord vinden. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen zodat we je kunnen helpen. We zijn bereikbaar per telefoon, e-mail of social media.