Kies je voor een bakfiets met twee of drie wielen? Beide modellen hebben voor- en nadelen. Wat bij jou past, hangt af van jezelf. Ons advies is in ieder geval om beide soorten bakfietsen te testen wanneer je twijfelt. 

Een elektrische bakfiets met drie wielen 

Een driewielige bakfiets staat stevig op de weg. Je hoeft je niet bezig te houden met het zoeken naar evenwicht en balans. Ook niet wanneer je je bak vol laadt met kinderen, huisdieren of boodschappen. Alle spullen erin, opstappen en fietsen maar! 

Een stabiele maar wendbare bakfiets 

Wanneer je stopt voor een stoplicht of zebrapad, kun je relaxed staan wachten. Een bakfiets met drie wielen is comfortabel en veilig. De bakfietsen van SociBike zijn daarom ideaal voor mensen die zelf niet zo stabiel zijn. Door hun elektrische middenmotor lijkt het zelfs of je altijd wind mee hebt. Het kantelmechanisme zorgt dat jouw SociBike licht meehelt in een bocht. Sommige mensen vinden een nadeel aan een bakfiets met drie wielen dat je minder wendbaar bent, maar dankzij dit slimme kantelmechanisme is dat bij jouw SociBike geen probleem. 

Een elektrische bakfiets met twee wielen 

Een tweewielige bakfiets is vaak smaller en wendbaarder. Je kan je daardoor makkelijker door het verkeer heen manoeuvreren. Voor veel mensen is dit een pre. Het nadeel is dat het harder werken is om de fiets in balans te houden. Vooral met een volgeladen bak en wanneer je stil moet staan. Voor kleinere of minder sterke mensen is dit bijna niet te doen, zeker niet als je ook nog bewegende kinderen of honden in de bak hebt zitten.

Proefrit met elektrische bakfiets maken 

Voor zowel elektrische bakfietsen met twee als met drie wielen geldt dat het een kwestie van oefenen is. Kilometers maken. Tijdens een proefrit kom je er natuurlijk al wel achter of het een succes gaat worden of niet. Bij SociBike kun je altijd een gratis proefrit maken. 

Welke bakfiets is de beste?

Ga jij de bakfiets gebruiken om te fietsen met je kind of juist met je hond? Een bakfiets met drie wielen biedt stabiliteit en veiligheid, wat in de praktijk erg gewaardeerd wordt. Weten welke bakfiets past bij jouw situatie?

Ervaar de elektrische bakfiets zelf 

Bakfietsen van SociBike zijn leverbaar bij diverse fietsenwinkels in heel het land, in verschillende RAL-kleuren. Maak een gratis proefrit! Zo kan jij ervaren en testen of een van de bakfietsen van SociBike de beste elektrische bakfiets voor jou is. Onze aangesloten fietsenwinkels zitten in heel Nederland, dus er is er altijd één te vinden bij jou in de buurt.  

De medewerkers vertellen graag over hun ervaringen en je kunt alles aan ze vragen. Je kunt de elektrische bakfiets testen en bekijken. Heb je daarna nog steeds vragen? Op onze website zijn diverse antwoorden te vinden en uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen met al je vragen. Dit kan per telefoon, e-mail of via social media.