Er bestaan veel verschillende soorten e-bakfietsen en allemaal hebben ze mooie en minder mooie eigenschappen. De uitdaging is om de bakfiets te vinden die past bij jou.

Eigenschappen van een elektrische bakfiets 

Hoe belangrijk is de accu? 

Bij het zoeken naar de ideale elektrische bakfiets speelt de batterij een cruciale rol. Voor jou als gebruiker kan een sterke accu het verschil maken. Zorg ervoor dat je een bakfiets kiest met een accu die genoeg capaciteit biedt om jou, je kinderen en boodschappen moeiteloos over dat bruggetje te krijgen. Let op de accugrootte en het bereik in kilometers, zodat je altijd op je bestemming aankomt zonder de stress van een lege accu. 

Kies je voor een grote of kleine bak? 

Er zijn bakfietsen met grote en kleine bakken, en alles daartussen. Een kleinere bak biedt veel fietsgemak. Zo passen de e-bakfietsen van SociBike door een standaard deur. Zo zet je je bakfiets zonder gedoe veilig achter de schuttingdeur in de tuin of droog binnen. 

Wat is er handig aan de kleine bak?

In een kleinere bak zit een bankje waarop twee kinderen passen. Er is dan nog voldoende ruimte om tassen, spullen of een hondje in de bak te plaatsen. Met een kinderzitje achterop kan een derde kind vervoerd worden. 

Door een handig voorklepje aan de voorkant van de bak kunnen kinderen of honden zelf instappen, maar ook grote spullen of boodschappen schuif je makkelijk naar binnen. 

Wat maakt de bakfietsen van SociBike zo veilig?

Veiligheid is bij elektrische bakfietsen nog belangrijker dan bij niet-elektrische bakfietsen. Let daarom op onderstaande specificaties: 

  • Om je kinderen veilig te vervoeren zijn driepuntsveiligheidsgordels een must. 
  • Kindervingers in de spaken worden voorkomen door wielbeschermers aan de buitenkant van de bak. 
  • Met hydraulische schijfremmen sta je zo stil en kun je veilig reageren op onverwachte situaties. 
  • Met een driewielige bakfiets sta je stabiel en veilig op de weg. 

Dit zijn allemaal eigenschappen die fietsen comfortabel én veilig maken.

Elektrische fiets met middenmotor of motor in de wielnaaf? 

Elektrische fietsen hebben een middenmotor (bij de trapas) of een motor in de wielnaaf. Maakt dat uit? Absoluut. Een middenmotor kan sneller reageren op je trapbewegingen, waardoor fietsen veel soepeler en natuurlijker aanvoelt. 

Je krijgt alleen trapondersteuning als dat je bedoeling is. Niet als je even stopt met trappen omdat je net voor dat paaltje uitwijkt. Een middenmotor is comfortabeler én veiliger. Daarmee is de bakfiets van SociBike ook ideaal voor mensen die minder stabiel zijn.

Ervaar de elektrische bakfiets driewieler zelf 

De SociBike bakfiets is verkrijgbaar bij diverse fietsenwinkels waar je altijd terecht kunt voor een gratis proefrit. Zo kan jij ervaren en testen of een bakfiets van SociBike de beste elektrische bakfiets voor jou is. Onze aangesloten fietsenwinkels zitten in heel Nederland, dus er is er altijd één te vinden bij jou in de buurt. De medewerkers vertellen graag over hun ervaringen en je kunt alles aan ze vragen. Je kunt de elektrische bakfiets testen en bekijken. Heb je daarna nog steeds vragen? Op onze website zijn diverse antwoorden te vinden en uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen met al je vragen. Dit kan per telefoon, e-mail of via social media.