Wanneer je besloten hebt dat een elektrische bakfiets jouw volgende aankoop wordt, begint het proces van vergelijken. Met zoveel keuzes op de markt, waar begin je en waar let je op? Hieronder vind je enkele tips die je helpen bij het vergelijken van elektrische bakfietsen.

Kies je voor een elektrische bakfiets?

De keuze tussen een traditionele en een elektrische bakfiets is significant. Hoewel een traditionele bakfiets goedkoper is, biedt een elektrische variant veel meer comfort. Met de Bafang middenmotor van SociBike ervaar je altijd een steuntje in de rug, waardoor tegenwind of heuvels met een volle bak geen probleem zijn. Twijfel je? Maak dan eens een proefrit op beide types.

Kies je voor een twee- of driewieler? 

Bij het vergelijken is ook de keuze tussen twee of drie wielen belangrijk. Een tweewieler is wendbaarder en vaak smaller, terwijl een driewieler meer stabiliteit en comfort biedt, zeker met een volle lading. Dit maakt een driewieler ook populair bij mensen met een lichamelijke beperking, ouderen, en hondeneigenaren. Bij twijfel is het aan te raden beide types uit te proberen.

Ga je voor mooi of voor praktisch?

Elektrische bakfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. En zoveel mensen, zoveel smaken. Wat de één mooi vindt, vindt de ander helemaal niks. Dus ga je voor mooi of praktisch? Ons advies is om voor een elektrische bakfiets te gaan die echt bij je past. Hij moet lekker fietsen en je moet blij worden als je hem ziet staan. Bij SociBike was het design een belangrijk item. We onderscheiden ons door een uniek en inmiddels herkenbaar uiterlijk. Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je elektrische bakfietsen aan het vergelijken bent? 

Wat zijn de prijscategorieën? 

De prijs van bakfietsen varieert enorm. Gelukkig zijn de prijzen logisch te verklaren. Van een goedkope bakfiets kun je minder verwachten. Zo zijn deze bakfietsen zijn niet elektrisch ondersteund en meestal gemaakt van minder sterke materialen. De levensduur is korter en het comfort lager. Duurdere bakfietsen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Je betaalt voor een beter product. De kwaliteit en het comfort is hoger. Bakfietsen in het hogere segment gaan langer mee en zijn duurzamer. Dit geldt ook voor de e-bakfiets van SociBike, welke wordt gezien als een van de beste elektrische bakfietsen. Onze bakfiets is gemaakt van alleen de beste materialen omdat wij een kwalitatief hoogwaardige bakfiets willen leveren aan onze klanten.

Welke verschillende motoren zijn er? 

Elektrische bakfietsen hebben meestal een middenmotor (bij de trapas) of een motor in de wielnaaf. Een middenmotor kan sneller reageren op je trapbewegingen, waardoor fietsen veel soepeler en natuurlijker aanvoelt. Je krijgt alleen trapondersteuning als dat je bedoeling is, niet als je even stopt met trappen omdat je net voor dat paaltje uitwijkt. De Bafang middenmotor van SociBike biedt comfortabele trapondersteuning, waardoor je moeiteloos optrekt bij stoplichten, en ook heuvels geen probleem zullen zijn. 

Wat zijn de unieke eigenschappen? 

Tijdens het vergelijken van elektrische bakfietsen zal je merken dat veel bakfietsen op elkaar lijken. Bij SociBike willen we ons onderscheiden. We hebben veel getest en hielden wat werkt en verbeterden wat niet werkt. We ontwikkelden op maat gemaakte wielbeschermers om vingers te redden, monteerden driepuntsgordels en de best leverbare remmen. De schokabsorberende bak biedt veiligheid en comfort, en dankzij de unieke voorklep is in- en uitladen nog makkelijker dan bij een auto. De drie wielen zorgen voor veel meer stabiliteit en veiligheid dan een tweewieler. Het kantelmechanisme zorgt ervoor dat de SociBike bakfiets licht meehelt in een bocht, net als een gewone fiets of een e-bike moederfiets. Daardoor is de fiets wendbaarder en comfortabeler. En je rijdt tenslotte wel 25 kilometer per uur, daarom hebben wij gekozen voor hydraulische schijfremmen met voor schijven van 180 mm. 

Worden de bakfietsen van SociBike 100% rijklaar afgeleverd? 

Je SociBike wordt helemaal afgemonteerd bij jou thuis afgeleverd. Je kunt er meteen op wegrijden. Zo garanderen wij een kwalitatief hoogwaardige fiets, waar alles aan klopt. Geen gedoe met onderdelen die je zelf in elkaar moet zetten, waar je net het juiste gereedschap niet voor hebt en waardoor de bakfiets nét niet lekker fietst. Wij testen je SociBike uitgebreid en leveren hem kant-en-klaar bij jou af, zonder bezorgkosten. De SociBike bakfiets is door onze vakbekwame e-bike monteur volledig afgemonteerd in onze fabriek in Enkhuizen. Dit betekent dat als de bakfiets bij je wordt afgeleverd, jij niets meer hoeft te doen. Zelfs de accu is opgeladen. Je stapt op en je ervaart direct het comfort van altijd met wind meefietsen! 

Kan je elektrische bakfietsen vergelijken? 

Wil jij SociBike zelf een keer uittesten? Dat kan. Test ‘m uitgebreid, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt! Je kunt SociBike testen bij één van onze aangesloten fietsenwinkels. Vergelijk de bakfiets met andere fietsen en maak een weloverwogen keuze.