Hoe werken de handige functies van SociBike?

SociBike bakfiets is voorzien van allerlei handige functies om het rijcomfort te maximaliseren. Zo is de bakfiets voorzien van krachtige handremmen, automatische verlichting, loopondersteuning, een digitaal schakelsysteem en biedt het de mogelijkheid tot montage van regenwerende accessoires.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

Handremmen

Wanneer je jouw SociBike bakfiets neerzet is het belangrijk dat deze goed op de rem staat. Dit zodat de bakfiets niet gaat rollen tijdens jouw handelingen. De SociBike is voorzien van krachtige Tektro hydraulische schijfremmen. Je kunt de handremmen het beste met twee handen bedienen.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

Automatische verlichting

SociBike bakfiets is voorzien van automatische verlichting. Dit houdt in dat de verlichting van de bakfiets automatisch aangaat wanneer het donker wordt en uitgaat wanneer het licht genoeg is. Dit is onwijs handig tijdens een fietstocht en kan daarnaast ook heel handig zijn wanneer je met de bakfiets de donkere schuur inrijdt.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

Loopondersteuning

Onderweg kun je stukjes tegenkomen waar je niet mag of wil fietsen, zoals een stukje wandelpad of een hele steile brug. Gebruik dan de SociBike loopondersteuning. Met een snelheid van 2,5 km/u kun je naast de SociBike lopen. Hierdoor hoef je niet op eigen kracht de volgeladen bakfiets de brug op de duwen. Bekijk in dit filmpje hoe je de loopondersteuning gebruikt.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

Enviolo automatische versnelling

SociBike bakfietsen zijn voorzien van het nieuwe Enviolo AUTOMATiQ schakelsysteem. Met het Enviolo AUTOMATiQ schakelsysteem op de SociBike bakfiets kun je volautomatisch én handmatig schakelen. Met de bijbehorende app op de smartphone kan er verbinding worden gemaakt met het schakelsysteem (de connectie maken hoeft maar eenmalig). Via de app kan worden geschakeld, kan men zien in welke versnelling de SociBike zit en aanpassingen doen. Stel bijvoorbeeld in, in welke versnelling je standaard weg wil fietsen. Check hoe de app werkt in het filmpje.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

Hoe monteer je de SociBike huif?

Pak jij zo graag de SociBike bakfiets dat weer of wind je niet kan tegenhouden? SociBike beschikt over verschillende regenwerende accessoires. Een van de meest verkochte accessoires is de SociBike huif. Met de SociBike huif houdt jij de lading van de bak uit de wind en droog tijdens een regenbui. De SociBike huif is eenvoudig en snel te monteren. Ben jij benieuwd hoe? Kijk dan de video.