Hoera voor de leid(st)ers en gastouders!

Elk jaar op de derde donderdag in september wordt de ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’ gehouden. Een mooi moment om deze belangrijke mensen in het zonnetje te zetten! Want, wat zouden we zonder ze moeten?

Waardering

Leiders en leidsters in kinderdagverblijven en gastouders hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Eens per jaar wordt de waardering voor deze pedagogisch medewerkers vormgegeven met de Dag van de Leidster en de Dag van de Gastouder. Veel ouders reageren attent op deze dag en geven wat extra aandacht of een klein presentje. Werkgevers hebben hun eigen rol. De laatste jaren spreken werkgevers hun waardering voor leiders en leidsters ook vaak uit in de vorm van een mooi cadeau.

Wervingscampagne

In 2002 is de ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’ voor het eerst gevierd. Destijds kwam het initiatief van de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang. In overleg met diverse partijen uit de kinderopvang is besloten dat leiders en leidsters een vaste dag verdienen. Op deze dag kunnen ouders en werkgevers hun waardering uiten voor de medewerkers van de kinderdagverblijven waar hun kind(eren) naartoe gaan. Men wilde zo het werk van kinderleid(st)er promoten.

Duizenden leid(st)ers

In totaal zijn er 4.400 kinderdagverblijven in Nederland, die ongeveer 900.000 kinderen opvangen. Dagelijks zijn duizenden leiders en leidsters in kinderdagverblijven aanwezig voor de opvang van deze kinderen. Elke dag wordt op tientallen kinderen gelet en wordt het gedrag en denkvermogen van deze kinderen gevormd. De Dag van de Leidster is een goed moment om je waardering te laten blijken voor de leid(st)ers in de kinderopvang! Koop jij ook een cadeautje voor donderdag?

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!