Ons verhaal

  1. Home
  2. Ons verhaal

De soci.bike is niet zomaar een elektrische bakfiets. Onze bakfietsen hebben een uniek verhaal. We vertellen je hier graag meer over.

soci.bike is fabrikant van elektrisch ondersteunde bakfietsen. Dit zijn geen gewone bakfietsen, maar dit zijn bakfietsen met een verhaal. Eigenaren Patrick de Haan en Peter Schouten hebben zelf of in hun nabije omgeving ervaren wat het doet met mensen als zij aan de zijlijn komen te staan. Ze hebben geen reden om ’s ochtends uit hun bed te komen en ’s avonds, als zij thuiskomen, kunnen zij niet trots zijn op datgeen wat zij die dag gedaan hebben. Dat is de reden dat wij bij soci.bike geen mensen aannemen om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen.

Social Enterprise

Maatschappelijke impact is daarbij ons doel en financieel rendement is een van onze middelen. Wij zijn een commercieel bedrijf en verkopen deze bakfiets. Het geld dat wij verdienen investeren wij in onze missie. We zijn daarmee ook een Social Enterprise.

Een Social Enterprise is een onderneming met een maatschappelijke missie. Als sociale onderneming leveren wij producten en diensten vanuit een verdienmodel. We zijn niet alleen ‘sociaal’ maar ook ‘ondernemer’. Alleen zien wij geld verdienen niet als belangrijkste streven. Zakelijk succes is een middel naar ons doel: maatschappelijke meerwaarde creëren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tóch aan een betaalde baan te helpen. Dát is de winst die wij willen maximaliseren.

Social Enterprise

Prestatieladder Socialer Ondernemen

soci.bike heeft het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Trede 3 en 30+ certificaat. Met deze certificering laten we zien dat onze organisatie structureel werk maakt van sociaal ondernemen en dat we zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Minimaal 30% van het personeelsbestand dat bij ons in dienst is, bestaat uit personen die meer dan gemiddeld hulp nodig hebben om naar betaald werk te komen.

PSO logo 30+ trede3

Bij soci.bike worden medewerkers opgeleid op het gebied van fietstechniek, ze doen werkervaring op en werken met de nieuwste technieken op het gebied van e-bike technologie. Dat samen vormt een goede basis voor een betaalde baan bij soci.bike of extern.

Bedrijven die op zoek zijn naar goed opgeleid, gemotiveerd personeel kunnen altijd contact met ons opnemen. En we hopen natuurlijk dat jij ons verhaal ook doorvertelt.

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Meer informatie?