Op fietsvakantie met soci.bike

Op fietsvakantie met soci.bike

Joris Sparenberg en Ellen Berkhout gingen op fietsvakantie met soci.bike. Lees hieronder hun verslag:

Dag 1

Ik ga op reis en ik neem méééé…….

….de soci.bike van Soci-Com! Deze elektrische bakfiets is helemaal vers van de pers en wij mogen hem uitproberen. Nog nooit hebben we een fietsvakantie ondernomen. Nu gaan we een weekje met de soci.bike op pad en om het niet te makkelijk te maken, gaan we kamperen. De grote vraag is: gaat ons dit lukken? En is de soci.bike een beetje kampeerfähig?

Vandaag, de dag voor vertrek, is de keuzestress toegeslagen. Want kunnen überhaupt alle spullen wel mee? Wordt het de grote tafel, of toch de kleine? Is er ruimte voor het gasstel, of wordt het een éénpittertje? En zou ik behalve een paar onderbroeken, nog plek hebben voor een verschoninkje?

soci.bike in de achtertuin

Dag 2

Hoera, het is ons gelukt!

Vanochtend vertrokken op de soci.bike met de grote tafel als sluitstuk. Met grote snelheid en op de valreep de Bep Glasius opgesjeesd, onder grote hilariteit van de aanwezigen. We kregen een ereplaats op het dek.

Ontscheept in Stavoren, meteen de eerste bergetappe; het Rode Klif. Appeltje, eitje voor de soci.bike. Daar koffie gedronken bij Jan en Anny en heerlijk bijgekletst. We hadden immers al twee kilometer afgelegd!

’s Middags tijdens een regenbui ons kampement opgeslagen bij het Mirnser Klif op Boerderijcamping De Braamberg. Morgen nog 1 klif te gaan. Na de zes afmattende kilometers van vandaag, duiken wij zo meteen ons nestje in. Morgen meer…

De soci.bike op de boot
De soci.bike in de regen
Vakantiespullen in de bak van de soci.bike

Dag 3

Wie zegt dat een fietsvakantie oncomfortabel is?

soci.bike bij de tent

Dag 4

Vandaag niet verkast, maar vanaf camping De Braamberg veelzijdig Gaasterland verkend met de soci.bike. De accu van de soci.bike houdt het verrassend lang vol, de Sparta Ion is volledig leeggeslurpt.

Morgen gaan we verkassen en over de oude Zuiderzeedijk richting Blokzijl.

Fietsvakantie met de soci.bike
Op vakantie met de soci.bike
soci.bike in het bos

Dag 5

De hel breekt zo los. We zijn er klaar voor. Fietsvakantie met de soci.bike.

soci.bike bij de tent

Dag 6

Gisteren vanwege het weer een extra nachtje in Zwartsluis doorgebracht. ’s Avonds opgehaald door Richard van Novacvintage, die ons hartelijk heeft onthaald in Giethoorn, waar we heerlijk hebben gegeten. Vlak voor de bui waren weer terug in ons comfortabele tentje van de Aldi. Met luxe, 1m^3 luchtbed.

Vanochtend in het washok een vrouw ontmoet die op haar werk iedere dag struikelt over de achterkant van het frame van de soci.bike! Zij herkende fiets onmiddellijk!

De tocht ging vandaag naar Dronten. Onderweg in Kampen onze dagelijkse uitsmijter genomen. Eieren zijn heel goed voor een topprestatie.

Ondanks de regen en tegenwind met kracht 4, houdt de soci.bike zich heel goed. De versnellingen werken uitstekend en, ik zeg het maar weer: de accu was na 40 kilometer nog voor 70% vol. Echt top!

Op de camping in Dronten twee fietsfanaten ontmoet, die vanochtend uit Nijmegen waren vertrokken. Ze waren zeer enthousiast over de bakfiets. Zij heeft er een rondje op gereden en hij zei: ‘Jullie zijn aan het onthaasten en wij aan het haasten’.

Morgen gaat de tocht naar Lelystad. We hebben onszelf een B&B beloofd om dinsdag vroeg te kunnen vertrekken.

De soci.bike onder een brug
soci.bike in Genemuiden
Met de soci.bike op vakantie

Dag 7

Van een zonnig ontbijt in Dronten, via de windmolens van Flevoland naar een blokhut op Camping ?t Oppertje in Lelystad. Klaar om de grote oversteek te maken. Fietsvakantie met de soci.bike.

Kamperen met de soci.bike
soci.bike bij de windmolens

Terugblik

We zijn weer thuis, in Enkhuizen. We hebben een geweldige fietsweek gehad met de soci.bike. Met de boot naar Friesland geeft meteen een vakantiegevoel. Vandaar langs de oude havenplaatsjes van de Zuiderzee, via het nieuw land van de flevopolder naar Lelystad. Een verrassende stad met veel fietspaden en bossen.

In totaal hebben we 225 kilometer zonder moeite afgelegd. Twee keer een korte heftige bui, maar toch zien we er uit als gebrande pinda’s.

Veel positieve reacties gehad op de bakfiets en veel bekijks onderweg. Oudere dames op de fiets die ons met geamuseerde blik aanschouwden.

Onze conclusie is dat je qua uitrusting heel comfortabel op fietsvakantie kunt met de soci.bike. De kliffen in Gaasterland en de vele viaducten in Lelystad vormden ook qua techniek geen probleem. Het manoeuvreren tussen paaltjes ging soepel. Het sturen met de bakfiets was, na de eerste kilometers van gewenning, een fluitje van een cent. Kortom, de soci.bike is ideaal voor een onthaaste fietsvakantie.

Groetjes,

Het testteam,
Joris en Ellen

Vorig bericht
Op familiebezoek in Amsterdam
Volgend bericht
Inspiratie opdoen bij EUROBIKE
Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Meer informatie?