Reisverslag SociBike met B-Turtle tent

Via Facebook attendeerde mijn buurvrouw mij op het bericht van SociBike bakfiets: Ga op reis met SociBike en B-Turtle. Mijn man en ik houden ontzettend van fietsen, kamperen, de natuur en nieuwe gebieden ontdekken. We wonen in het zuiden van het land en het leek ons erg leuk om deze zomer Noord-Holland te verkennen per bakfiets.

Campings reserveren

We namen contact op met SociBike en reserveerden een bakfiets met B-Turtle tent. Daarna gingen we ons voorbereiden op de route. Op de website van SociBike stonden twee mooie routes uitgestippeld. We kozen voor de route langs de Noordzeekust, want de weersvoorspellingen waren erg goed. We namen contact op met campings langs de route om een staplaatsje te reserveren. Een aantal campings zat vol, maar zij hielpen ons aan andere goede campings in de buurt.

Eerste stop: Oostwoud

De dag voor vertrek hebben we onze spullen ingepakt en de laatste boodschapjes gedaan. Eén van onze eigen ‘gewone’ elektrische fietsen ging achterop de auto. Zo vertrokken we richting Enkhuizen, waar we rond 14.00 uur aankwamen bij de SociBike werkplaats. We werden vriendelijk onthaald met een bakje koffie en namen een kijkje in de werkplaats waar SociBike in elkaar wordt gezet. Na een testrondje en een uitgebreide instructie van de B-Turtle tent vertrokken we richting Oostwoud. We fietsten over de dijk langs het IJsselmeer en maakten veel stops, want wat is het hier mooi! We stopten onder andere in Andijk bij de Koopmanspolder (een erg interessant project!) en in Medemblik bij het Nederlands Stoommachinemuseum en MED Trattoria. Daar lunchten we heerlijk buiten op het terras. Vervolgens fietsten we richting Camping Veerhof in Oostwoud.

Het opzetten van de tent

Daar aangekomen gingen we aan de slag met het neerzetten van de tent. Met de uitleg én het YouTube-filmpje ging het best soepel. Wat een leuke tent! De rest van de middag en avond deden we rustig aan. Na een goede nacht pakten we de tent de volgende dag weer in om richting Slootdorp te gaan. Het inpakken van de tent ging als een speer omdat je dan de lucht eruit laat lopen. We zetten koers richting Het Bos Roept en vanuit daar bezochten we het Dijkgatbos voor een mooie wandeling. De dag daarna gingen we naar Callantsoog, waar we naar zee en een heerlijk restaurant gingen. Volgende stop: Schoorl. Prachtige duinen en gezellige terrassen.

De reis gaat verder

Bij de Manuelhoeve in Aartswoud speelden we een spelletje boerengolf. Vergeleken met de kustplaatsjes was het hier weer een oase van rust. Dit gold ook voor onze laatste stop in Bovenkarspel. Bij de camping was een blotevoetenpad en daartegenover een bos met een goede horecagelegenheid. Erg fijn om onze reis af te sluiten. De volgende dag startten we rustig aan op en waren we om 11.00 uur terug bij SociBike om de bakfiets en de tent in te leveren.

Het was een fantastische reis en we zouden het zo nog een keer doen! Het opzetten van de B-Turtle tent was na twee keer een fluitje van een cent en de tent is ruim en comfortabel. De bakfiets fietste als een zonnetje en omdat we wat strijd hadden wie er op mocht fietsen, hadden we een schema gemaakt. Er was nog zoveel meer te doen en te ontdekken, we kwamen tijd te kort (en ik heb hier niet eens alles opgeschreven)! Ja, echt een aanrader.

Hartelijke groeten van Marianne en Ronald

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!