SociBike kunstfiets van Frank Willems nu leverbaar

SociBike bakfiets uit Enkhuizen is gestart met een uniek kunstproject om kunstenaars te ondersteunen. De eerste beschilderde bakfiets door Jeroen de Boer van TheOlifants is erg goed ontvangen. Ondertussen zijn diverse kunstenaars uit het hele land aan de slag gegaan met schilderen van hun SociBike. De SociBike bakfiets die nu gereed is, is van de Brabantse beeldend kunstenaar Frank Willems.

SociBike kunstproject Frank Willems

Frank haalt zijn inspiratie, hoe kan het ook anders, uit het leven. Inspiratie is er in overvloed maar komt vaak uit onverwachte hoek. Het kan ontstaan uit de manier waarop hij uit bed stapt of wat hij om zich heen ziet wanneer hij op straat loopt. Persoonlijke ervaringen in combinatie met nieuwsberichten veroorzaken vaak een creatieve ingeving. Frank heeft een SociBike frame voorzien van zijn eigen stijl. Deze unieke Frank Willems SociBike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van SociBike, dus wees er snel bij!

SociBike kunstproject Frank Willems
SociBike kunstproject Frank Willems
SociBike kunstproject Frank Willems

Frank: “De SociBike bakfiets die ik heb beschilderd is de ZEBRELEPHANT geworden. Een mix van een zebra en een olifant. Ideaal om mee in kuddes te fietsen en om je eigen safari mee te beginnen. Ik wens de nieuwe eigenaar mooie fietsmomenten. Geniet van de mooie dingen om je heen!”

Over het SociBike kunstproject

SociBike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met TheOlifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de SociBike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt SociBike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende SociBikes worden beschilderd door Maarten Vet en Boxie.

SociBike art festival

De SociBike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Ben jij geen eigenaar geworden van een beschilderde SociBike? Wees dan je eigen kunstenaar! Kies uit een van de 240 kleuren jouw favoriete kleur voor het frame. Lever een mooie foto, tekening of schets aan bij SociBike en ontvang een gratis paneelsticker. SociBike print jouw design op een sticker die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk.

Deze actie loopt tot en met juli 2022. Formaat sticker: 30×43 cm