Maarten Vet beschildert soci.bike kunstfiets

soci.bike bakfiets uit Enkhuizen is gestart met een uniek kunstproject om kunstenaars te ondersteunen. De eerste beschilderde bakfietsen door Jeroen de Boer van TheOlifants en Frank Willems zijn erg goed ontvangen. De soci.bike bakfiets die nu gereed is, is van de Enkhuizer kunstenaar Maarten Vet.

Maarten Vet beschildert soci.bike kunstfiets

Maarten Vet, beter bekend als VETART, maakt muziek, maar vooral kunst. Bijna elke schilderstijl is in zijn werk vertegenwoordigd, met veel kleur, surrealisme, abstracte fantasie en psychedelische werelden. Geïnspireerd door vele soorten kunst die VETART tijdens zijn reizen heeft gezien. Naast kunst is hij bezig met oude ambachten zoals smeden en houtsnijden, zijn interesses muziek, filosofie, kunst, natuur, geschiedenis, spiraal werelden, techniek en genieten van het leven. Over de vraag of Maarten een soci.bike frame wilde voorzien van zijn stijl, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. De unieke Maarten Vet soci.bike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van soci.bike!

soci.bike kunstproject Maarten Vet
soci.bike kunstproject Maarten Vet
soci.bike kunstproject Maarten Vet

Het huis van Maarten, wat tevens zijn atelier is, is een grote fantasiewereld. Dit is ook terug te zien in zijn beschildering van het soci.bike frame. Maarten: “Ik heb verschillende kleuren en motieven toegepast. De bakfiets vertegenwoordigt echt mijn stijl en daar ben ik erg trots op. Ik hoop dat degene die deze bakfiets koopt er ook met trots op fietst.”

Over het soci.bike kunstproject

soci.bike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met TheOlifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende soci.bikes worden beschilderd door Boxie en Johe van der One.

soci.bike art festival

De soci.bike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Ben jij geen eigenaar geworden van een beschilderde soci.bike? Wees dan je eigen kunstenaar! Kies uit een van de 240 kleuren jouw favoriete kleur voor het frame. Lever een mooie foto, tekening of schets aan bij soci.bike en ontvang een gratis paneelsticker. soci.bike print jouw design op een sticker die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk.

Deze actie loopt tot en met juli 2022. Formaat sticker: 30×43 cm

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie?