SociBike kunstproject

De kunst- en cultuursector heeft het, net als vele andere sectoren, zwaar gehad. Omdat SociBike het in haar DNA heeft om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdraagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten wij samen met Jeroen de Boer (bekend van TheOlifants) dit gave SociBike kunstproject. Lees hier meer!

Deze kunstfietsen zijn beschikbaar:

Maarten Vet
VETART

SociBike kunstproject Maarten Vet

Boxie
BOXIE1970

SociBike kunstproject Boxie

Over het SociBike kunstproject

In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de SociBike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Diverse kunstenaars maken een unieke versie van een SociBike, die in de markt gezet wordt als collectors-item. Zo biedt SociBike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel.

SociBike werd benaderd door Jeroen de Boer van TheOlifants, een artistiek collectief uit Amsterdam en Berlijn. Zij maken onder andere gave muurschilderingen en SociBike zag mogelijkheden: “SociBike heeft een erg hoog sociaal karakter. Onze missie is niet voor niks ‘wij maken fietsen om mensen aan te kunnen nemen’. Dat onderscheid SociBike wezenlijk van andere bedrijven. Eerder dit jaar mochten wij nog een fiets weggeven aan een lokale ondernemer die door de coronacrisis zijn omzet in stroopwafels zag verdampen. Via Hart in Aktie is destijds deze ondernemer benaderd en momenteel kan hij in de regio weer alle markten af om zijn waren te verkopen. En dat is SociBike ten voeten uit. En wij hopen dat wij met dit soort acties letterlijk de dag een beetje vrolijk kunnen kleuren.”

De beschilderde fietsen door Jeroen de Boer, Johe van der One en Frank Willems zijn reeds verkocht.

SociBike Jeroen de Boer TheOlifants kunstproject (1)
Johe van der One SociBike art
Frank Willems SociBike art

Over SociBike bakfiets

Op het eerste gezicht lijken veel bakfietsen op elkaar, maar de SociBike bakfiets maakt op een aantal fronten wel een degelijk een verschil. Enerzijds verrast de SociBike met slimme oplossingen die de dagelijkse ritten in het drukke verkeer zoveel makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. Anderzijds is het ook een elektrisch ondersteunde bakfiets met een sociaal maatschappelijke impact. De bakfiets wordt namelijk gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen.

SociBike is gemaakt van hoogwaardige onderdelen en onderscheidt zich door handige oplossingen zoals een uitklapbare laadklep aan de voorkant en het feit dat de bakfiets door elke standaard deur past. Over ieder detail is goed nagedacht. Met speciaal ontwikkelde wielbeschermers, de driepunt veiligheidsgordel, automatische verlichting, automatische versnellingsnaaf, een 720Wh accu en een motor met een koppel van 80Nm, is alles aanwezig voor een veilige fietstocht.

Of test SociBike bakfiets eerst zelf

Laat je overtuigen door een gratis en geheel vrijblijvende proefrit. Test de SociBike uitgebreid, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!