soci.bike kunstproject

  1. Home
  2. soci.bike kunstproject

De kunst- en cultuursector heeft het, net als vele andere sectoren, momenteel zwaar. Omdat soci.bike het in haar DNA heeft om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdraagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten wij samen met Jeroen de Boer (bekend van TheOlifants) dit gave kunstproject. Lees hier meer!

Met deze kunstenaars werken wij samen:

Jeroen de Boer
TheOlifants

soci.bike Jeroen de Boer TheOlifants kunstproject (1)

Boxie
BOXIE1970

soci.bike kunstproject Boxie

Frank Willems

soci.bike kunstproject Frank Willems

Maarten Vet
VETART

soci.bike kunstproject Maarten Vet

Johe van der One

Over dit project

In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Diverse kunstenaars maken een unieke versie van een soci.bike, die in de markt gezet wordt als collectors-item. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel.

soci.bike werd benaderd door Jeroen de Boer van TheOlifants, een artistiek collectief uit Amsterdam en Berlijn. Zij maken onder andere gave muurschilderingen en soci.bike zag mogelijkheden. Dudley Smit, accountmanager soci.bike: “soci.bike heeft een erg hoog sociaal karakter. Onze missie is niet voor niks ‘wij maken fietsen om mensen aan te kunnen nemen’. Dat onderscheid soci.bike wezenlijk van andere bedrijven. Eerder dit jaar mochten wij nog een fiets weggeven aan een lokale ondernemer die door de coronacrisis zijn omzet in stroopwafels zag verdampen. Via Hart in Aktie is destijds deze ondernemer benaderd en momenteel kan hij in de regio weer alle markten af om zijn waren te verkopen. En dat is soci.bike ten voeten uit. En wij hopen dat wij met dit soort acties letterlijk de dag een beetje vrolijk kunnen kleuren.”

soci.bike art festival

De soci.bike kunstfietsen zijn stuk voor stuk unieke exemplaren. Ben jij geen eigenaar geworden van een beschilderde soci.bike? Wees dan je eigen kunstenaar! Kies uit een van de 240 kleuren jouw favoriete kleur voor het frame. Lever een mooie foto, tekening of schets aan bij soci.bike en ontvang een gratis paneelsticker. soci.bike print jouw design op een sticker die op de deur van de bakfiets komt te zitten. Zo wordt elke bakfiets een kunstwerk. Deze actie loopt tot en met juli 2022.

Over soci.bike bakfiets

Op het eerste gezicht lijken veel bakfietsen op elkaar, maar de soci.bike bakfiets maakt op een aantal fronten wel een degelijk een verschil. Enerzijds verrast de soci.bike met slimme oplossingen die de dagelijkse ritten in het drukke verkeer zoveel makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. Anderzijds is het ook een elektrisch ondersteunde bakfiets met een sociaal maatschappelijke impact. De bakfiets wordt namelijk gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen. Maar wat vooral opvalt, is dat de bakfiets leverbaar is in wel 240 verschillende kleuren.

soci.bike is gemaakt van hoogwaardige onderdelen en onderscheidt zich door handige oplossingen zoals een uitklapbare laadklep aan de voorkant en het feit dat de bakfiets door elke standaard deur past. Over ieder detail is goed nagedacht. Met speciaal ontwikkelde wielbeschermers, de driepunt veiligheidsgordel, automatische verlichting, automatische versnellingsnaaf, een 720Wh accu en een motor met een koppel van 80Nm, is alles aanwezig voor een veilige fietstocht.

Of test soci.bike bakfiets eerst zelf

Laat je overtuigen door een gratis en geheel vrijblijvende proefrit. Test de soci.bike uitgebreid, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.