De kunst- en cultuursector heeft het, net als vele andere sectoren, momenteel zwaar. Omdat soci.bike het in haar DNA heeft om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdraagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten wij samen met Jeroen de Boer (bekend van TheOlifants) dit gave kunst/cultuur project. Doe jij ook mee? Lees hier meer!

Over dit project

In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Diverse kunstenaars maken een unieke versie van een soci.bike, die in de markt gezet wordt als collectors-item. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel.

soci.bike werd benaderd door Jeroen de Boer van TheOlifants, een artistiek collectief uit Amsterdam en Berlijn. Zij maken onder andere gave muurschilderingen en soci.bike zag mogelijkheden. Dudley Smit, accountmanager soci.bike: ”soci.bike heeft een erg hoog sociaal karakter. Onze missie is niet voor niks ‘wij maken fietsen om mensen aan te kunnen nemen’. Dat onderscheid soci.bike wezenlijk van andere bedrijven. Eerder dit jaar mochten wij nog een fiets weggeven aan een lokale ondernemer die door de coronacrisis zijn omzet in stroopwafels zag verdampen. Via Hart in Aktie is destijds deze ondernemer benaderd en momenteel kan hij in de regio weer alle markten af om zijn waren te verkopen. En dat is soci.bike ten voeten uit. En wij hopen dat wij met dit soort acties letterlijk de dag een beetje vrolijk kunnen kleuren.”

soci.bike the olifant oproep kunstenaars
Jeroen de Boer TheOlifants soci.bike kunstproject

Specs

  • Je houdt je bezig met sociaal ondernemerschap
  • Je ontvangt van ons een frame om te beschilderen en stuurt dit naar ons terug
  • Je krijgt een eigen landingspagina op socibike.nl
  • soci.bike creëert aandacht voor de beschilderde bakfiets via blog, digitale nieuwsbrief, persbericht en social media
  • Jij besteedt ook aandacht aan het project via jouw kanalen
  • Je krijgt van ons een vast bedrag als de bakfiets verkocht is

OPEN CALL: Doe jij ook mee? – UPDATE: Wegens grote belangstelling is de inschrijving gestopt!

Soci.bike en TheOlifants zijn op zoek naar nog veel meer artiesten die mee willen werken aan dit project. Ben jij sociaal en creatief en denk jij in aanmerking te kunnen komen? Meld je dan aan en vertel waarom jij gekozen moet worden. In januari worden de kunstenaars gekozen.

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
29 - 6 = ?
Enter the equation result to proceed

Over soci.bike bakfiets

Op het eerste gezicht lijken veel bakfietsen op elkaar, maar de soci.bike bakfiets maakt op een aantal fronten wel een degelijk een verschil. Enerzijds verrast de soci.bike met slimme oplossingen die de dagelijkse ritten in het drukke verkeer zoveel makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. Anderzijds is het ook een elektrisch ondersteunde bakfiets met een sociaal maatschappelijke impact. De bakfiets wordt namelijk gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen. Maar wat vooral opvalt, is dat de bakfiets leverbaar is in wel 240 verschillende kleuren.

soci.bike is gemaakt van hoogwaardige onderdelen en onderscheidt zich door handige oplossingen zoals een uitklapbare laadklep aan de voorkant en het feit dat de bakfiets door elke standaard deur past. Over ieder detail is goed nagedacht. Met speciaal ontwikkelde wielbeschermers, de driepunt veiligheidsgordel, automatische verlichting, automatische versnellingsnaaf, een 720Wh accu en een motor met een koppel van 80Nm, is alles aanwezig voor een veilige fietstocht.

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Meer informatie?