De kunst- en cultuursector heeft het, net als vele andere sectoren, zwaar gehad. Omdat soci.bike het in haar DNA heeft om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdraagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten wij samen met Jeroen de Boer (bekend van TheOlifants) dit gave kunstproject. Lees hier meer en wordt eigenaar van deze unieke soci.bike bakfiets!

Maak kennis met de kunstenaar:

Boxie – BOXIE1970

“De zuivere energie die vrijkomt als we de tekening, die we samen gemaakt hebben kado geven aan iets of iemand. Dat wil ik alle kinderen van de wereld laten ervaren.”

Ik wil dat alle kinderen van de wereld laten ervaren, waarom? Ik heb ervaren dat als je vanuit vrijheid je leven richting geeft, dan is het leven grenzeloos, en dan denk je niet in kaders. Dan zit je dichter bij je hart, en gaat het meer over geven en over liefde. En omdat dat iets universeels is voel ik de energie die dan vrijkomt in mij zelf als ik daarover praat, over denk en naar handel. En aangezien we allemaal kinderen van de wereld, stel ik mij open en deel ik dit met alle kinderen van de wereld.

Die wens betekent voor mij, gehoor geven aan mijn innerlijke stem. En mezelf uitdagen om de verwondering van dit bestaan en de ervaringen die ik hier op doe te delen met alle kinderen van de wereld.

Mijn wens is om samen met kinderen te tekenen en dat wat we gemaakt  hebben cadeau geven aan iets of iemand. Dat is iets wat gewoon is voor jonge kinderen, dat doen ze al. Maar op het moment dat we ouder worden is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb ontdekt dat als volwassen mensen hiermee geconfronteerd  worden, dat ze ook aangeraakt worden bij dat stukje dat vroeger zo  vanzelfsprekend was. Samen iets maken en onvoorwaardelijk cadeau geven aan een ander.

Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject
Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject

 

Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject
Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject
Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject

Work in progress

Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject
Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject
Boxie - BOXIE1970 soci.bike kunstproject

Over dit project

In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Diverse kunstenaars maken een unieke versie van een soci.bike, die in de markt gezet wordt als collectors-item. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel.

soci.bike werd benaderd door Jeroen de Boer van TheOlifants, een artistiek collectief uit Amsterdam en Berlijn. Zij maken onder andere gave muurschilderingen en soci.bike zag mogelijkheden. Dudley Smit, accountmanager soci.bike: “soci.bike heeft een erg hoog sociaal karakter. Onze missie is niet voor niks ‘wij maken fietsen om mensen aan te kunnen nemen’. Dat onderscheid soci.bike wezenlijk van andere bedrijven. Eerder dit jaar mochten wij nog een fiets weggeven aan een lokale ondernemer die door de coronacrisis zijn omzet in stroopwafels zag verdampen. Via Hart in Aktie is destijds deze ondernemer benaderd en momenteel kan hij in de regio weer alle markten af om zijn waren te verkopen. En dat is soci.bike ten voeten uit. En wij hopen dat wij met dit soort acties letterlijk de dag een beetje vrolijk kunnen kleuren.”

Over soci.bike bakfiets

Op het eerste gezicht lijken veel bakfietsen op elkaar, maar de soci.bike bakfiets maakt op een aantal fronten wel een degelijk een verschil. Enerzijds verrast de soci.bike met slimme oplossingen die de dagelijkse ritten in het drukke verkeer zoveel makkelijker, veiliger en comfortabeler maken. Anderzijds is het ook een elektrisch ondersteunde bakfiets met een sociaal maatschappelijke impact. De bakfiets wordt namelijk gemaakt door mensen die een (nieuwe) kans op de arbeidsmarkt krijgen. Maar wat vooral opvalt, is dat de bakfiets leverbaar is in wel 240 verschillende kleuren.

soci.bike is gemaakt van hoogwaardige onderdelen en onderscheidt zich door handige oplossingen zoals een uitklapbare laadklep aan de voorkant en het feit dat de bakfiets door elke standaard deur past. Over ieder detail is goed nagedacht. Met speciaal ontwikkelde wielbeschermers, de driepunt veiligheidsgordel, automatische verlichting, automatische versnellingsnaaf, een 720Wh accu en een motor met een koppel van 80Nm, is alles aanwezig voor een veilige fietstocht.

Of test soci.bike bakfiets eerst zelf

Laat je overtuigen door een gratis en geheel vrijblijvende proefrit. Test de soci.bike uitgebreid, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Open chat
Meer informatie?