Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over de SociBike? Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Algemene vragen

Fiets

Afmetingen (lxbxh) 212,5 x 80 x 120 cm
Gewicht 60 kg
Kleur Leverbaar in 66 RAL-kleuren
Frame achter Aluminium
Frame voor Elektrolytisch verzinkt staal
Velgen Ryde dubbelwandig type Andra 40
Spaken 13G
Banden Schwalbe big apple plus
Wielen voor 24 inch
Wiel achter 26 inch
Verlichting 2 koplampen in frame geïntegreerd en 1 achterlicht, aangesloten op accu en schakelbaar op stuur
Versnelling Automatische traploze versnelling
Remsysteem Hydraulische schijfremmen, voor 180 mm, achter 160 mm, met dubbele parkeerrem
Kettingkast Hebie Chainglider
Bagagedrager Max. belasting 45 kg

Bak

Afmetingen (lxbxh) 80 x 47 x 50 cm
Instap Aan de voorzijde voorzien van klep
Veiligheid 2 stuks degelijke driepuntveiligheidsgordels
Capaciteit 2 kinderen
Materiaal Schokabsorberend polypropyleen (EPP)
Belading bak Max. 100 kg

Trapondersteuning

Motor Bafang Max Drive middenmotor
Vermogen 250 Watt, 36 Volt
Koppelen 80 Nm
Accu 720 Wh, 36 Volt, 20 Ah. Li – Ion
Actieradius 45 – 100 km afhankelijk van belading, weer en wegcondities

Er komt af en toe een gebruikte fiets retour. Deze fiets wordt volledig nagelopen. We zorgen ervoor dat de bakfiets er weer als nieuw uitziet. Deze fietsen zijn tweedehands te koop. Je vindt ze in onze webshop!

Ja, dat kan met de SociBike Maxi-Cosi standaard. Je kunt de standaard bestellen via onze website.

Ja, je kunt de SociBike huif bestellen via onze website.

Ja, natuurlijk. Je kunt het afdekzeil bestellen via onze website.

Ja, de accu is onder het bankje geplaatst op een accuplaat/slede. Hier schuif je de accu eenvoudig op, waarna je hem aan de voorkant met een sleutel kan vergrendelen. Zo kan de accu niet verloren worden tijdens het rijden én minder makkelijk worden gestolen. De accu wordt makkelijk ontgrendeld en verwijderd, zodat je hem in huis of in de schuur kunt opladen.

Ja, zeker. Voor de SociBike geldt een maximale garantieperiode voor materiaal- en fabricagefouten, deze periode is per onderdeel van de fiets verschillend. Hiervoor verwijzen we je graag naar de garantievoorwaarden.

Via onze partner ENRA fietsverzekeringen kun je jouw SociBike verzekeren tegen diefstal en schade. Met de diefstaldekking ben je verzekerd tegen diefstal van de fiets en de schade die ontstaat in de periode waarin de fiets gestolen is. Wanneer je fiets gestolen is keert de verzekering een nieuwe, gelijkwaardige fiets uit. Ook kun je je verzekeren voor diefstal van onderdelen, zoals het zadel of de accu.

In de verzekering kun je kiezen voor een dekking die schade aan de SociBike door een poging tot diefstal, vandalisme, een aanrijding of valpartij meeverzekerd. Met de verhaalsrechtsbijstand gaat ENRA de schade verhalen op de aansprakelijke partij wanneer je schade oploopt door schuld van een ander. ENRA Pechhulp zorgt er voor dat je bij pech, samen met je fiets, direct wordt opgehaald en wordt teruggebracht naar het beginpunt van je reis.

Verzeker je SociBike goed en ga met een gerust hart op pad! Bereken hier je premie.

SociBike bakfiets wordt veel gebruikt door hondenbezitters. De bak is ruim genoeg voor twee middelgrote honden. Dankzij het klepje aan de voorkant kunnen honden zelf instappen. Lees hier meer over de voordelen.

SociBike is leverbaar in 66 kleuren. Je vindt alle kleuren in onze webshop.

Ben je op zoek naar een afwijkende kleur? Indien het een standaard RAL-kleur is, kunnen wij dit speciaal voor jou laten spuiten. Neem contact op voor meer informatie.

Heb je een probleem met jouw SociBike bakfiets? Vraag dan een reparatie aan. Onze e-bike monteurs zijn gespecialiseerd in het repareren van SociBike bakfietsen. We komen bij je thuis en helpen je snel weer op weg!

Leuk dat je interesse hebt om dealer van SociBike bakfiets te worden! Op deze pagina geven we je meer informatie. Wil je meer weten of ben je al overtuigd? Een van onze accountmanagers komt graag bij je langs met een demofiets en alle informatie!