Wat kunst met je doet

Zoals jullie misschien wel weten bedacht Soci.bike samen met Jeroen de Boer (bekend van TheOlifants) een gaaf kunstproject. In dit project krijgen kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de SociBike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund.

Kunst is er in alle vormen en maten, denk maar aan: architectuur, beeldhouwkunst, schilderkunst, literatuur, muziek, toneel en film. Kunst heeft op verschillende manieren effect op ons brein. Hieronder laten we jullie weten wat kunst allemaal met je doet.

Kunst maakt ons gelukkiger

Hoe blij kan een mens worden van muziek, literatuur of podiumkunsten zoals een film, dans of theater.  Allerlei vormen van kunst kunnen ons laten ontspannen, afdwalen of fantaseren en hebben een positief effect op ons brein.

Kunst vermindert stress

Kunst heeft de kracht om ons te laten ontsnappen van de realiteit. Kunst kan ons bevrijden van gedachten die zich dag in dag uit herhalen en onze fantasie doen aanwakkeren. We zoeken afleiding, een plaats of een bezigheid die ons toelaat het allemaal even te vergeten. Als we naar een foto of film kijken, naar muziek luisteren of een boek lezen, laat dit ons ontspannen en kalmeren.

Kunst helpt de realiteit te begrijpen

Kunst heeft ook de kracht om ons terug te brengen naar werkelijkheid. Door kunstenaars, dichters, muzikanten en beeldhouwers zien we andere mensen in hun wereldbeeld en proberen we met andere ogen naar de dingen te kijken. Kunst creëert empathie. Als we naar de creatie van een kunstenaar of dichter kijken, zien we de realiteit van die persoon.

Kunst zet je aan het denken

Kunst zet je aan het denken en laat je andere perspectieven zien. Kunst verlegt de grenzen, traint de hersenen, leert ons te begrijpen en/of te accepteren. Waarom lacht Mona Lisa zo? Waarom houdt Mondriaan zo van pleinen? Een goede kunstenaar laat je de wereld met nieuwe ogen zien.

De kunst van SociBike

De fietsen van SociBike zijn leverbaar in maar liefst 240 kleuren waarbij iedere bakfiets al een hele kunst is op zichzelf! Hou jij meer van opvallen en ben jij benieuwd naar het kunstproject van SociBike of wil jij rondfietsen met een van de uniekste bakfietsen van een van onze kunstenaars? Check dan hier onze kunstpagina.

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!