Ben jij al bekend met de MIA?

Wist je dat je bij de aanschaf van een SociBike Cargo bakfiets gebruik kunt maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA)? Dit kan je helpen om aanzienlijk te besparen op je belastingaanslag. Lees verder om te ontdekken hoe dit werkt.

Wat is de Milieu-investeringsaftrek (MIA)?

De Milieu-investeringsaftrek (MIA) is een fiscale regeling die ondernemers stimuleert om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Hiermee kun je een percentage van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst, bovenop de standaard afschrijving. Dit betekent dat je minder belasting betaalt.

Waarvoor geldt de MIA?

De MIA geldt voor verschillende kosten die je maakt bij de aanschaf en verbetering van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals de aanschafkosten van de bakfiets.

Hoeveel kun je aftrekken?

Het exacte percentage dat je kunt aftrekken, hangt af van het type bedrijfsmiddel. Op de Milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vind je welk percentage geldt voor jouw investering.

Hoe maak je gebruik van de regeling?

Om gebruik te maken van de MIA, moet je je investering binnen 3 maanden na aankoop melden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Na deze melding kun je de MIA verwerken in je belastingaangifte. Deze regeling kan je combineren met de Vamil-regeling voor nog meer fiscale voordelen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en hoe je hiervan kunt profiteren bij de aanschaf van een SociBike Cargo bakfiets, bezoek de website van RVO Nederland.

Investeer in een duurzame toekomst met SociBike en bespaar op je belastingaanslag dankzij de MIA!

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!