Bij SociBike hebben we een heel duidelijke missie: zoveel mogelijk elektrische bakfietsen verkopen, zodat we meer banen kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die anders aan de zijlijn zouden blijven staan.  

Het verhaal van SociBike 

We werken iedere dag bewust aan ons doel, maar toch is SociBike bij toeval ontstaan. In het begin waren we nog onderdeel van het sociale productiebedrijf Soci-Com.  

Eigenaar Peter Schouten kreeg daar van een klant de opdracht om elektrische bakfietsen in elkaar te zetten. Ontzettend leuk werk, vonden de medewerkers. Helaas wilde de fabrikant na een tijdje wat anders gaan doen, maar: Peter en zijn team konden de bakfiets wel overnemen.  

En zo begon in 2016 onze reis. De bestemming: een elektrische bakfiets maken met een goed verhaal. Dat werd de SociBike Compact. Een prachtige en krachtige fiets, en toch compact genoeg om door iedere standaard deur te kunnen. 

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en hebben we ons SociBike-gezin uitgebreid met nog twee modellen: de SociBike Family voor grotere gezinnen (of grotere honden) en de SociBike Cargo, een chassis waar je een eigen bak op kunt zetten. Van een DJ-booth tot een ijskar. Ideaal voor ondernemers die een custom bakfiets willen.  

Kies de SociBike bakfiets die past bij jouw leven, je gezin, je werk, je bedrijf, je huisdieren. Wij bewegen en groeien met je mee.

Onze kernwaarden

Een SociBike bakfiets is meer dan alleen een vervoersmiddel. Iedere tocht met een van onze bakfietsen is weer een ritje minder met de auto. En iedere verkochte bakfiets draagt bij aan ons doel om niemand in de kou te laten staan.  

Dat vinden wij pas echte winst. Daarom hebben we een aantal kernwaarden die ons op weg helpen naar een betere wereld, voor mensen en het milieu.   

Eerlijke productie

Al onze bakfietsen worden in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons kunnen ze een vak leren en, als ze dat willen, doorgroeien naar een andere baan. Wij geven ze een steuntje in de rug, zoals onze elektrische bakfietsen dat doen.   

Geld verdienen zien wij bij SociBike niet als belangrijkste streven. Het is een middel voor ons doel: meer mensen aan het werk krijgen die anders aan de zijlijn moeten blijven staan. Dát is de winst die wij willen maximaliseren.   

Veiligheid voorop 

Met een bakfiets van SociBike vervoer je jouw dierbaarste bezit. Of dat nu je kinderen zijn, je kleinkinderen of je liefste viervoeter(s). Daarom zijn al onze elektrische bakfietsen uitgerust met twee driepunts veiligheidsgordels.  

De remmen zijn hydraulisch voor maximale remkracht en -snelheid. Speciaal ontwikkelde wielbeschermers zorgen ervoor dat er niets tussen de spaken kan komen. Met een bakfiets van SociBike fiets je gegarandeerd comfortabel en veilig. 

100% Dutch design

Met een bakfiets van SociBike haal je 100% Dutch design in huis. De bakfietsen worden volledig in Nederland gemaakt en in elkaar gezet. We zijn een fietsland, dus wat is er beter dan een elektrische bakfiets van Nederlandse hand.   

Ben je overtuigd van ons verhaal?

Dan is het tijd om de SociBike bakfiets te kiezen die past bij jouw verhaal.