Wat te doen met Koningsdag?

Dinsdag is het alweer Koningsdag! Weet jij nog niet zo goed wat je deze Koningsdag gaat doen? Wij hebben een paar leuke ideetjes voor jullie:

Idee 1: Spelletjesmarathon

Houd een spelletjesmarathon met het hele gezin. Denk hierbij aan de typisch oud Hollandse spelletjes, zoals: sjoelen, koekhappen, ezeltje prik, flessen voetbal, zaklopen, spijkerpoepen, blik gooien, eierlopen, ganzenbord of mens-erger-je-niet. Met natuurlijk een mooie prijs voor de winnaar!

Idee 2: Eet oranje tompoucen

Op Koningsdag kan de oranje tompouce niet ontbreken. Het eten van de tompouce is altijd al een uitdaging geweest, maar heb jij wel eens geprobeerd om een tompouce te eten zonder je handen daarbij te gebruiken? Kijk voor meer inspiratie op hema.nl/hoe-eet-je-een-tompouce

Idee 3: Koningskoekjes bakken

Zijn ze bij jou thuis dol op zelfgebakken koekjes? Dan is dit de gelegenheid om samen heerlijke Koningskoekjes te bakken.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels koek-speculaas kruiden
  • Mespuntje zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 ei

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het koekdeeg door de bloem, boter, suiker en sinaasappelrasp met elkaar te mixen. Dit kan met een handmixer of gewoon met je handen. Mix tot het deeg glad en stevig is.
  • Verdeel het deeg in 2 delen. Kneed door 1 deel de koek-speculaas kruiden. Nu heb je twee verschillende bollen deeg. Wikkel de deegbollen ieder apart in vershoudfolie. Leg de bollen vervolgens een half uur in de koelkast.
  • Haal het deeg na een half uur uit de koelkast en bakken maar! Speciaal voor Koningsdag kun je er voor kiezen om kroontjes te maken, maar je kan natuurlijk ook andere leuke vormpjes gebruiken.

TIP: Je kan ook twee kleuren koekjes maken door de twee soorten deeg door elkaar heen te gebruiken.

  • Strijk de koekjes af met een laagje losgeklopt ei. Dit geeft de koekjes een mooie glans na het bakken. Zet de koekjes in de oven en bak deze in 15-20 minuten gaar tot ze een mooi gouden randje hebben.
  • Laat de Koningskoekjes nog eventjes afkoelen en smullen maar!

Idee 4: Verkoop je verzamelde spullen online

Hadden jullie al mooi aantal spullen verzamelt om te verkopen op de vrijmarkt? Niet getreurd, je kunt de spullen van je vrijmarkt kleedje ook online verkopen. Maak een foto, bepaal een prijs en verkoop het via een verkoopsites als bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted. Zo kom je toch van de verzamelde spullen af en kun je je kinderen misschien wel blij maken met een klein zakcentje.

Idee 5: Maak een fietstocht

Zie jij er tegenop om de hele dag thuis door te brengen? Trek er dan lekker op uit met je SociBike bakfiets voor een fietstocht in de natuur. Neem een hapje, drankje en kleedje mee en stop op een mooi plekje voor een extra lange pauze.

We wensen je veel plezier!

SociBike Koningsdag tips

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!