De leukste uitjes in Nederland

Wandelen, fietsen en een dagje uit in eigen land. Nederland ontdekken is een feest, want er is zoveel moois. Maar waar in het land moet je zijn voor de leukste uitjes? Wij hebben een aantal leuke activiteiten per provincie voor je op een rijtje gezet. Zo ontdek je jouw eigen provincie of een andere provincie met behulp van een heerlijk dagje weg.

Tips om te doen in Drenthe

Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100 en beleef een onvergetelijke dag bij Plopsa Indoor Coevorden! Swing met K3 in de K3-disco, verken de grote Plops speelboom, ontmoet je Studio 100-helden in het prachtige theater en vaar mee op de hoge golven van de Woeste Zee!

Tips om te doen in Groningen

Misschien vind je sommige kriebelbeestjes even eng als interessant, maar het zijn eigenlijk allemaal hele nuttige beestjes. DoeZoo vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan ontdekken. Maak spelenderwijs kennis met de wondere wereld van het insect en ontdek welke plaats de diverse insecten in de kringloop innemen.

Tips om te doen in Overijssel

De Flierefluiter is een indoor- en buitenspeeltuin volledig gericht op het vermaken van de kinderen en de ouders. Waar de kinderen kunnen genieten van de kinderboerderij, het trampoline springen, de skelterbaan, glijbanen en zelfs een zwembad, kunnen de ouders lekker bijkletsen op het terras.

Rarrrrr! In Dinoland ga je terug naar de tijd van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. Het speel- en doepark omvat een binnen- en buitenomgeving met tal van speeltuinen en nagebouwde dino’s. Alles staat hier in het teken van dinosauriërs.

Tips om te doen in Flevoland

Luchtvaartmuseum Aviodrome is een wereld vol vliegtuigavontuur! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ ontdek jij alles over vliegen. Je ziet er het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, stapt aan boord van een Boeing 747, vliegt zelf de wereld over in een flight simulator en je verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte.

Tips om te doen in Limburg

Breng een bezoek aan de Miljoenenlijn. De Miljoenenlijn is één van de mooiste spoorlijntrajecten van Nederland! Stap op Station Simpelveld in de nostalgische stoomtrein van ruim 100 jaar oud en geniet van de betoverende vergezichten van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Vergeet gedurende de rit niet je kartonnen kaartje te laten knippen door de conducteur!

Tips om te doen in Utrecht

In het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Ervaar de indrukwekkende collectie en beleef zelf de spannende verhalen van onze krijgsmacht in het grootste museum over de Nederlandse krijgsmacht!

Ontdek de wereld met nijntje en haar vriendjes. In de themaruimten van het nijntje museum ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er de dokter, het verkeersplein, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

Tips om te doen in Friesland

In AquaZoo vind je allerlei soorten dieren! Van capibara’s, flamingo’s, piranha’s en wallaby’s tot aan ijsberen, nijlkrokodillen, rode panda’s, schildpadden en nog veel meer. Ga samen op ontdekkingstocht en leer alles over de bijzondere dieren tijdens de dagelijkse presentaties.

Tips om te doen in Noord-Brabant

In Dierenrijk leer je de dieren van heel dichtbij kennen. Ontmoet olifanten, ijsberen, neushoorns, pinguïns, stokstaartjes, cheeta’s, chimpansees, leeuwen en nog veel meer. Tijdens de leuke en leerzame presentaties kom je van alles over deze dieren te weten.

 

Tips om te doen in Zeeland

Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw beleven: van de watersnoodramp tot en met de bouw van de Deltawerken. Maak het mee in de nieuwe 4D beleving ‘Delta Experience’. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Tips om te doen in Gelderland

Thermaalbaden, een zoutwaterbad, whirlpools, een mint- en stoomkamer en nog veel meer vind je bij Sanadome in Nijmegen. Hier kun je alle dagen van het jaar genieten van thermaal water uit eigen bronnen. Tijdens jouw bezoek kom je volledig tot rust en droom je even heerlijk weg.

Tips om te doen in Zuid-Holland

Omniversum is een grootbeeld filmtheater in Den Haag. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen en levert hierdoor een betere beleving dan een plat scherm. Een geavanceerd geluidssysteem produceert hoorbare signalen maar ook extra lage tonen die met name voelbaar zijn. Hierdoor ben je echt onderdeel van de actie.

Tips om te doen in Noord-Holland

The Art of the Brick is de grootste tentoonstelling van LEGO-kunst ter wereld met meer dan 100 kunstwerken gebouwd met ruim één miljoen LEGO-stenen.

Menu

Download de brochure

Laat je e-mailadres achter en wij versturen je direct de brochure per e-mail toe!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie?