Malcolm ontvangt eerste praktijkverklaring

Praktijkschool Westfriesland en Soci-Com Enkhuizen zijn een traject gestart waarbij leerlingen in de praktijk opgeleid worden. Malcolm sluit dit traject dinsdag 17 mei succesvol af en krijgt de eerste, officiële praktijkverklaring uitgereikt. Hiermee kan hij een start maken op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar september zijn Ed Veenema (begeleider bij Praktijkschool Westfriesland) en Rob Kooiman (jobcoach bij Soci-Com) gestart met een traject waarbij leerlingen in de praktijk bij SociBike bakfiets kennis en ervaring op doen. Tijdens dit traject leren zij alles over het domein fietstechniek. Ze worden hierbij ondersteunt door de jobcoach van Soci-Com. Rob vertelt: “Niet iedereen houdt er van om in de boeken te zitten. Maar dat betekent niet dat zij niet willen leren. In dit traject leren de leerlingen alles in de praktijk en als ze het traject succesvol afronden krijgen zij een praktijkverklaring. Dit is een soort diploma zonder theoriegedeelte”.

Het monteren van SociBike bakfietsen

Malcolm kwam via Werksaam in contact met Soci-Com. Hij kwam werken in de productiehal. Na een aantal weken stelde Rob aan Malcolm voor om het traject ‘Praktijkervaring’ te volgen bij SociBike, Soci-Coms eigen bakfiets die ook in de productiehal in Enkhuizen wordt gemonteerd. Dat zag Malcolm wel zitten: “Op school en tijdens stages had ik niet echt een fijne tijd. Bij Soci-Com voelde het meteen goed. Toen ik bij SociBike startte, kon ik al direct goed de spaken in het wiel zetten. En als je iets goed kan, geeft je dat ook meteen zelfvertrouwen. Ik heb heel veel geleerd over fietsen bij SociBike. Ik plak nu ook gewoon mijn eigen banden!”

Uitreiking praktijkverklaring

Het traject ‘Praktijkverklaring’ is door Malcolm succesvol afgerond. Hij ontvangt nu een verklaring waarin staat welke handelingen hij binnen het domein fietstechniek beheerst. Vanuit het kwalificatiedossier Assistent Mobiliteitsbranche mbo-niveau 1 heeft Malcolm de meeste werkprocessen behaald. Dinsdag 17 mei wordt de praktijkverklaring officieel aan hem uitgereikt. Rob: “We zijn erg trots op Malcolm en wensen hem veel geluk op de arbeidsmarkt”.

Ben of ken jij iemand voor wie dit traject ook interessant is? Neem dan contact op met Rob Kooiman via rob@soci-com.nl of 06 815 180 62.

Malcolm

Proefrit aanvragen

Probeer SociBike gratis uit

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!