Specificaties

De SociBike is de meest veilige, comfortabele en duurzame elektrisch ondersteunde bakfiets. Met de SociBike heb je altijd wind mee! Het is een bakfiets met de beste eigenschappen die je je kunt wensen, en hij ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Specificaties van de SociBike

Waardetransport

Wat je dierbaar is moet veilig zijn

In het verkeer kunnen onverwachte dingen gebeuren, en je bakfiets moet daar op voorbereid zijn. De twee onder een kleine hoek geplaatste voorwielen bieden meer stabiliteit en veiligheid dan bakfietsen met twee wielen.

Klep dicht! Of open

Gek dat niet elke bakfiets dat heeft

Kinderen en honden hebben de neiging om zwaarder te worden. Dankzij de voorklep gaat in – en uitladen nog makkelijker dan bij een auto.

Past door elke deur

Zet de fiets makkelijk binnen

Je eigen bezit bewaar je graag op een veilige plaats. De SociBike is zo ontworpen dat de bakfiets door elke standaard deur past. Zo zet je de SociBike veilig achter de schuttingdeur in de tuin of droog binnen.

Enviolo automatische versnelling

Schakelen is zó 1996

Elke SociBike is standaard uitgerust met een Enviolo automatische versnelling. Als je voor een stoplicht weg rijdt met een volle bak wil je snel en soepel optrekken, op vlakke stukken wil je tempo maken. Dat gaat vanzelf. Zodat jij van de zon kan genieten, of van je kinderen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Bafang middenmotor

Comfortabeler én veiliger

Elektrische fietsen hebben een middenmotor (bij de trapas) of een motor in de wielnaaf. Maakt dat uit? Absoluut. Een middenmotor kan sneller reageren op je trapbewegingen, waardoor fietsen veel soepeler en natuurlijker aanvoelt. Je krijgt alleen trapondersteuning als dat je bedoeling is, niet als je even stopt met trappen omdat je net voor dat paaltje uitwijkt. Een middenmotor is comfortabeler én veiliger.

Speciaal ontwikkelde wielbeschermers

Vingers komen later ook nog van pas

Een van de leukste dingen aan kinderen is dat ze nieuwsgierig zijn en veel willen uitproberen. Vingers in spaken steken, bijvoorbeeld. Daarom ontwikkelden we speciaal voor de SociBike wielbeschermers, die het wiel en de spaken veilig afschermen.

Robuuste bagagedrager

Vriendjes kunnen ook mee

Of je nou kinderen in bulk vervoert of boodschappen, de SociBike is er klaar voor. Het is een van de weinige bakfietsen met een robuuste bagagedrager. Prima geschikt voor een extra kinderzitje of fietstassen

Veiligheidsgordels

Ready for take off

In de bak zitten twee degelijke driepunts veiligheidsgordels. Kinderen vinden ze gaaf, ouders vinden het een geruststelling.

Hydraulische schijfremmen

De kortst mogelijke remweg

Soms zitten er te weinig minuten in een dag, en dan wil je tempo maken. Gelukkig heb je hydraulische schijfremmen: ontwikkeld om veilig en heel precies te kunnen remmen. Zodat je snel kunt reageren op onverwachte situaties.

Grote actieradius

Kom maar op, mooie zomerdag

Accu’s zijn duur, dus als fietsfabrikant kun je daar het makkelijkst op bezuinigen. Wil je net met drie kinderen en de weekendboodschappen dat bruggetje oprijden, is je accu leeg. Kom je alsnog chagrijnig en bezweet aan, en te laat. Wij houden niet van dat soort compromissen. Daarom heeft iedere SociBike standaard een 720 Wh accu. Afhankelijk van de omstandigheden kun je daar ongeveer 100 km mee rijden.

En er was licht

En het werkt op de accu

We gingen de strijd aan met loshangende verlichtingsdraadjes en lege batterijen. Verlichting moet ‘t gewoon doen, punt. Daarom verwerkten we twee stootbestendige koplampen ín het frame, en werkten we de bedrading netjes weg. Het achterlicht en de koplampen werken via de hoofdaccu en kun je aan- en uitschakelen via het bedieningspaneel.

Technische specificaties

Fiets

Afmetingen (lxbxh) 212,5 x 80 x 120 cm
Gewicht 60 kg
Kleur Leverbaar in 66 RAL-kleuren
Frame achter Aluminium
Frame voor Elektrolytisch verzinkt staal – roest niet
Velgen Ryde dubbelwandig type Andra 40
Spaken 13G
Banden Schwalbe big apple plus
Wielen voor 24 inch
Wiel achter 26 inch
Verlichting 2 koplampen in frame geïntegreerd en 1 achterlicht, aangesloten op accu en schakelbaar op stuur
Versnelling Automatische traploze versnelling
Remsysteem Hydraulische schijfremmen, voor 180 mm, achter 160 mm, met dubbele parkeerrem
Kettingkast Hebie Chainglider
Bagagedrager Max. belasting 45 kg

Bak

Afmetingen (lxbxh) 80 x 47 x 50 cm
Instap Aan de voorzijde voorzien van klep
Veiligheid 2 stuks degelijke driepuntveiligheidsgordels
Capaciteit 2 kinderen
Materiaal Schokabsorberend polypropyleen (EPP)
Belading bak Max. 100 kg

Trapondersteuning

Motor Bafang Max Drive middenmotor
Vermogen 250 Watt, 36 Volt
Koppel 80 Nm
Accu 720 Wh, 36 Volt, 20 Ah. Li – Ion
Actieradius 45 – 100 km afhankelijk van belading, weer en wegcondities

Proefrit maken

Eerst zien, dan geloven. En verliefd worden.

Wil je de SociBike zelf een keer uittesten? Dan kan. Test ‘m uitgebreid, luister naar de ervaringen van echte gebruikers, vergelijk ‘m met andere bakfietsen en trek je eigen conclusies. We horen graag wat je er van vindt!

Kies je SociBike

SociBike Family
€ 5.499,-Levertijd: ± 2-3 weken
  • SociBike Family Elektrische Bakfiets
  • Specificaties


  • Keuze uit meer dan 66 RAL kleuren

  • 720 W accu

  • Tracefy GPS-tracker

  • Kleurendisplay

  • Brooks stuurlint

  • Hondenringen set bankje