Wil je jouw hond(en) graag meenemen op de fiets? De elektrische bakfietsen van SociBike zijn hier perfect voor: zowel de SociBike Compact als de SociBike Family zijn de ultieme elektrische bakfiets voor een hond, of zelfs voor meerdere honden. In de SociBike Family passen zelfs twee grote honden.  

Fietsen met een hond

Als hondenbezitter is het niet altijd zo makkelijk om je hond op de fiets te vervoeren of te fietsen met de hond. Sommige honden zijn gewoon te groot voor in je fietsmandje en met meerdere honden wordt het al helemaal krap. Niet alle wegen zijn geschikt om de hond naast de fiets mee te laten lopen. Meestal omdat het gewoonweg te druk is of te smal. Een bakfiets biedt daarom een goede oplossing. Hond in de bak en fietsen maar! 

Ontdek nieuwe wandelgebieden voor je hond 

Door te fietsen met een elektrische bakfiets kun je ook lekker gaan wandelen in andere gebieden. Als je je hond niet op de fiets mee kan nemen, niet altijd de auto wilt pakken en dus alleen maar loopt, blijf je altijd in hetzelfde gebied. Met de bakfiets heb je een veel grotere reikwijdte en kun je ergens heen fietsen om te wandelen. Zo kun je makkelijk naar een bos of natuurpark bij jou in de buurt. Door de elektrische ondersteuning van jouw SociBike is het heen en terugfietsen, met belading, een fluitje van een cent. 

Past mijn hond in de bak? 

Een bijkomend voordeel is dat de bak van een SociBike bakfiets groot genoeg is om meerdere spullen te vervoeren. Zo neem dus je, naast je hond, ook makkelijk de hondenmand mee op de fiets, of je kinderen en/of je boodschappen. De robuuste bagagedrager biedt ook nog ruimte voor een kinderzitje en fietstassen.  

Dankzij de soepele elektrische middenmotor maakt het niet uit als je fiets volgeladen is. Met SociBike bakfietsen heb je altijd wind mee. De middenmotor reageert snel op je trapbewegingen, waardoor fietsen veel soepeler en natuurlijker aanvoelt. Je krijgt alleen trapondersteuning als dat je bedoeling is, niet als je even stopt met trappen omdat je net voor dat paaltje uitwijkt. Een middenmotor is comfortabel én veilig. 

Een bakfiets voor kleine en grote honden 

SociBike fietsen zijn echte hondenbakfietsen. Dankzij het klepje aan de voorkant van de bak kunnen honden zelf in de bak stappen. Dit is ideaal met grote, zware honden. Je hoeft ze niet in de bak te tillen. Dit is ook erg handig als ze vies zijn, als ze bijvoorbeeld in een sloot of in de zee hebben gezwommen. Met een kleed in de bak houd je de bak schoon. Fietsen met hond wordt veel praktischer en daardoor leuker. 

Met een elektrische bakfiets van SociBike maak je van jouw hond een fietshond. Honden vinden het heerlijk om in de bak te zitten en om zich heen te kijken, lekker in de frisse lucht. Uit onze ervaring blijkt dat niet alleen kinderen de bakfiets geweldig vinden, maar honden ook. Sommige honden kwispelen net zo hard bij het woord ‘bakfiets’ als bij het woord ‘buiten’. De hond op de fiets vervoeren wordt met een bakfiets een feestje. 

Proefrit maken met je hond

Denk jij erover om een elektrische bakfiets te kopen, voor jezelf en voor je hond(en)? Bij SociBike kun je gratis een proefrit aanvragen bij jou thuis. We vertellen je graag alles over de bakfietsen van SociBike en je kan in je vertrouwde omgeving een rondje fietsen. Of ga naar een van de aangesloten fietswinkels in de buurt en neem je hond(en) mee. Heb je daarna nog steeds vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen en alles aan ons vragen. Per telefoon, e-mail of via social media.